Maak kennis met Arie Koppelaar

15-06-2022

Onze nieuwe bedrijfsleider Arie Koppelaar richt zich op het verder uitbouwen van de activiteiten van SEKO. Na de coronaperiode anticiperen we op de groeiende vraag in de riviercruise-sector. Daarnaast zijn we ons bewust van de kansen die er liggen op het gebied van diversificatie.

Arie: “De basis is zorgen dat SEKO Scheepselektrotechniek weer brede dienstverlening kan bieden voor installatie en onderhoud van elektrische installaties op riviercruise- en binnenvaartschepen.”

Zeevaartschool
Na acht jaar wonen en werken in Oman, stelde Arie zichzelf de vraag: ‘wat wil ik nu?’ Na de zeevaartschool, waar hij haventechnologie studeerde ging hij aan de slag voor rederijen en terminals. “Ik heb altijd aan de ‘zoute kant’ van de scheepvaart gewerkt. De bedrijfskundige, operationele kant van de maritieme industrie, gericht op de zeevaart.”

Goede afwegingen
Terug uit het Midden-Oosten, vestigde Arie zich met zijn vrouw in Giessenburg. “We zijn allebei opgegroeid in Hardinxveld-Giessendam. Toevalligerwijs kochten we het huis van Marion den Breejen. We raakten aan de praat en zij ‘plantte het SEKO-zaadje’. Na prettige gesprekken met Marion en goede afwegingen heb ik de keuze voor SEKO Scheepselektrotechniek gemaakt! Ik heb altijd gewerkt in operationele, commerciële en algemene functies op managementniveau. Dat ga ik hier ook doen!”

Hybride ontwikkelingen
Arie: “De elektrotechniek betekent een verdieping voor mij, de binnenvaart is nieuw. Uiteindelijk is het misschien een andere sector, maar mijn werk komt op hetzelfde neer. De kennis en de kunde is bij SEKO volop aanwezig. Het is aan mij daar optimaal gebruik van te maken: we gaan opschalen in het aantal medewerkers, in ons werk aan elektrisch technische installaties voor riviercruiseschepen en we richten ons op nieuwe, hybride ontwikkelingen.”

Kansen
“Het valt me op dat de krapte op de arbeidsmarkt in onze sector erg groot is. Zien jongeren de kansen wel die er liggen in de technische markt? Die wordt steeds belangrijker! Op het gebied van duurzaamheid zijn de ontwikkelingen onomkeerbaar. We moeten goed nadenken hoe die duurzaamheid ingepast kan worden: het plegen van preventief onderhoud kan bijvoorbeeld duurzamer blijken dan het vervangen of nieuw bouwen van schepen, machines en onderdelen.”

Betrokkenheid
Arie is op 1 mei begonnen, hij zit nog volop in de oriëntatiefase. “Ik kijk heel veel om me heen. Zowel intern, als bij klanten. Wat me nu al opvalt is de open, transparante cultuur bij SEKO. De medewerkers zijn gedreven en hebben een goed oog voor de toekomst in dit vakgebied. Ze zijn innovatief en staan open voor nieuwe kansen, zoals bijvoorbeeld de hybride ontwikkelingen. Ze zijn erg begaan bij het bedrijf, er zijn ook veel lange dienstverbanden. Dat is een belangrijke basis voor succes: dat staat of valt met de betrokkenheid van de mensen. Daarom ben ik vol vertrouwen dat we de stappen gaan zetten die we voor ogen hebben!”

Arie Koppelaar
Overzicht

Laatste nieuws

Contactgegevens

Naar contactpagina
Sluiten