Oplevering passagierschip Thurgau Gold

20-07-2023

Deze maand hebben we in opdracht van Den Breejen Shipyard diverse elektrotechnische installaties op het duurzame passagierschip Thurgau Gold uitgevoerd. Dit project is bestemd voor de Zwitserse aanbieder van riviercruises Thurgau. Naast aandacht voor duurzame installaties, beschikt het nieuwe schip ook over de modernste technieken waaraan SEKO Scheepselektrotechniek heeft mogen bijdragen. In totaal kunnen 182 passagiers en 40 crewleden verspreid over drie dekken op het schip verblijven.

Elektrische installatie

De werkzaamheden bestonden uit het leveren en installeren van de complete elektrische installatie van het 135 meter lange passagiersschip. Alle panelen zijn in onze werkplaats gebouwd en aan boord aangesloten. De specialisten van SEKO Scheepselektrotechniek hebben het hele schip bekabeld en installeerden een powermanagementsysteem met een mens-machine interface waarmee onder andere pompen, kleppen, navigatie en verlichting mee bediend kan worden. Daarnaast omvatte de installatie ook een peakshave-set, inclusief batterijen. Alle openbare ruimtes en hutten zijn voorzien van stopcontacten en verlichting. De verlichting in de openbare ruimtes wordt geregeld door middel van iPads.

Peakshaving

Peakshaving is een methode die het mogelijk maakt hogere piekbelastingen op te vangen. De energieaanvraag is nooit constant. Batterijen zorgen ervoor dat het vermogen niet overschreden wordt. Op het moment dat de vraag aan vermogen hoger ligt, worden de batterijen aangesproken. Als de piekbelasting voorbij is, worden de batterijen weer opgeladen. Met deze efficiënte techniek worden veel kosten bespaard voor de klant. Daarnaast kan met deze slimme methode veel CO2 gereduceerd worden.

Duurzame methodes

Het passagiersschip maakt nog meer gebruik van moderne duurzame technieken. De railing op het topdek is bijvoorbeeld uitgevoerd met zonnecellen, waarmee het zonlicht kan worden gebruikt om het schip van elektriciteit te voorzien. Thurgau heeft als missie de meest milieuvriendelijke en geavanceerde technieken te implementeren die beschikbaar zijn.

Met de gebruikte moderne technieken is het passagiersschip klaar voor vele duurzame vaarmijlen. Heeft u ook interesse in duurzame oplossingen in de scheepselektrotechniek? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden!

Overzicht

Laatste nieuws

Contactgegevens

Naar contactpagina
Sluiten