De verbouwing van een klassiek zeilschip

08-02-2022

Afgelopen winter zijn we benaderd door Da Capo om mee te werken aan de verbouwing van een klassiek zeilschip, de Santa Maria Manuela. De Portugese gaffelschoener is naar Nederland gehaald, omdat wij bekend staan om de hoge kwaliteit van scheepsbouw.

In opdracht van Da-Capo scheepstimmerbedrijf & interieurbouw werken wij met DKS en Klimaatservice Holland aan deze uitdagende renovatie. De gastencabines, het restaurant, de keuken, de badkamers van de crewcabines en corridors van dit passagiersschip worden volledig onder handen genomen.

Vissersschip
De Santa Maria Manuela valt op door haar bijzondere, witte romp en de vier masten. Het schip werd oorspronkelijk gebouwd als vissersschip, om rond New Foundland en Groenland op kabeljauw te vissen, een traditioneel en populair gerecht in Portugal. Samen met andere schepen van hetzelfde type, vormden zij een grote vissersvloot. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de schepen wit geschilderd, om herkenbaar te zijn als neutrale, Portugese vissersschepen.

Civiel trainingsschip
Na de toetreding van Portugal tot de EU in 1986 werd de Santa Maria Manuela afgedankt als vissersschip. In 2010 werd het schip aangekocht door de huidige eigenaar en in recordtijd verbouwd tot een nieuwe constructie, bestemd om te varen met gasten en trainees. Het civiele trainingsschip is inmiddels regelmatig te zien bij grote Sail-manifestaties. De oorspronkelijke romp is behouden gebleven, maar de binnenkant is geheel vernieuwd met zeer comfortabele accommodaties.

Volgens planning worden de werkzaamheden aan de Santa Maria Manuela in mei afgerond.

Ben je benieuwd wat wij voor de verbouwing aan jouw schip kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Santa Maria Manuela
Overzicht

Laatste nieuws

Contactgegevens

Naar contactpagina
Sluiten