Maak kennis met Wilco Versluis

15-06-2021

Als leerling begonnen

Wilco Versluis is op zijn zestiende bij ons begonnen als leerling monteur. Inmiddels is hij 27 jaar oud en werkt hij als servicemonteur en inbedrijfsteller. Daarnaast verzorgt hij ook teken- en programmeerwerk. In deze blog vertelt Wilco over zijn werk en zijn hobby’s: die liggen dicht bij elkaar!

Wanneer onze monteurs de apparatuur en installaties geïnstalleerd hebben op de riviercruise- of binnenvaartschepen, ga ik als inbedrijfsteller aan de slag: controleren en inschakelen van de apparatuur. Ik kijk of alles werkt en los waar nodig storingen op. Vaak gaat het om generatoren, pompen, de hydraulische bediening van het stuurhuis en het testen van alarmen.”

Storingen
Wilco vervolgt: “Als servicemonteur kom ik in actie wanneer een schip een storing meldt. Bijvoorbeeld problemen met het verlichting systeem, de synchronisatie van generatoren, pompen die niet willen starten of een keuken die zonder spanning zit. We proberen storingen zoveel mogelijk op afstand op te lossen, in samenwerking met de machinist van het betreffende schip. Wanneer dat niet lukt, gaan we zelf op pad. We werken met drie servicemonteurs en hebben dus om de beurt storingsdienst in het weekend en ‘s avonds.”

Budapest
“Wat betreft het oplossen van storingen, strekt ons werkterrein zich uit van hier tot aan Budapest! Het komt niet vaak voor dat we zo ver op pad hoeven, hoor. Veel storingen zijn minder dringend en kunnen we hier in Nederland oplossen!” Wilco: “Behalve voor de binnenvaart, hebben we ook een service- en storingsdienst voor de pleziervaart. In die gevallen gaan we wel vaak aan boord. Dat zijn voor ons meestal ‘onbekende’ schepen: we verwisselen accu’s en verlichting of plaatsen een omvormer.”

Programmeren
Wilco: “Ik teken ook systemen die we gaan installeren op schepen. Ik stel schema’s op en voer wijzigingen door tijdens de voorbereiding: dat is eigenlijk altijd maatwerk, omdat elk schip anders is!” Hij vervolgt: “Programmeren is ook vaak maatwerk, maar daar ga ik wel uit van een basisprogramma dat we zelf opgesteld hebben. Bij programmeren moet je denken aan de besturing van de apparatuur die wij installeren.”

Veelzijdig
“Ik heb het prima naar mijn zin bij SEKO! Omdat ik mijn eigen planning maak, heb ik veel vrijheid. Ik werk met veel verschillende, gezellige collega’s samen. De veelzijdigheid van mijn werk is prettig: ik kom op riviercruiseschepen, op binnenvaartschepen en op plezierjachten!”

Sleutelen
Wilco is geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam. Hij is getrouwd met Willianne. “In mijn vrije tijd ga ik gewoon door met sleutelen: ik knutsel graag aan brommers, motoren of auto’s! En als ik uitgesleuteld ben, stap ik in mijn motorboot voor een tochtje of om te waterskiën: geweldig vind ik dat!”

IMG_4250
Overzicht

Laatste nieuws

Contactgegevens

Naar contactpagina
Sluiten