Maak kennis met Frans van Wijk

19-05-2021

‘Prioriteit om niet de boot te missen!’

Frans van Wijk is 59 jaar oud en werkt al ruim drie jaar bij ons. Hij is planner/werkvoorbereider en heeft een heel gevarieerde baan. In deze blog vertelt hij over zichzelf, zijn werk en het plezier wat hij daarin heeft!

Ik plan dagelijks de elektrotechnische werkzaamheden in die wij uitvoeren op schepen. Dan gaat het om nieuwbouw en refitprojecten, waarbij we ons niet alleen richten op cruiseschepen, maar op heel de binnenvaart!”

Werkvoorbereider
Frans: “Als werkvoorbereider bestel ik materialen die we nodig hebben om ons werk uit te voeren. Ik bepaal de hoeveelheden en zet offertes uit bij leveranciers. Als basis gebruik ik daarvoor gedetailleerde installatietekeningen van het schip.

Nieuwbouw
“Na de voorbereiding, kunnen de monteurs die ik heb ingepland aan de slag”, vertelt Frans. “Afhankelijk van de omvang van een project, reserveer ik van tevoren de benodigde kabeltrekkers en elektromonteurs. Voor nieuwbouw van een cruiseschip zijn we al snel zeven of acht maanden aan het werk!” Frans vervolgt: “Het is ook mijn taak om wekelijks bouwvergaderingen met alle meewerkende partijen op kantoor van Den Breejen Shipyard bij te wonen. SEKO werkt al jaren nauw samen met deze voortvarende scheepsbouwer aan onder meer de afbouw van innovatieve nieuwbouw cruiseschepen.”

Gevarieerd
Frans: “Het is heel gevarieerd werk met veel bijkomende zaken, zoals terugkoppeling naar leidinggevenden over de voortgang en uitvoering, en overleg met leveranciers en werven.” Frans vervolgt: “Ik heb een achtergrond in de elektrotechniek, maar dan vooral als tekenaar. Via een voormalige collega kende ik SEKO al en ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen. Door alle verschillende taken die ik heb is mijn werk zeer veelzijdig te noemen.”

Achtergrond
“Bij mijn vorige werkgever had ik ook al te maken met elektrotechnische installaties op schepen. Ik hield mij daar vooral bezig met aandrijvingen voor de visserijsector. Mijn overstap naar SEKO heeft wat mij betreft heel goed uitgepakt!” Frans vervolgt: “Ik werk hier bij een relatief klein bedrijf met mooie projecten! Op kantoor zijn we met een klein select groepje collega’s. De lijnen zijn kort, de sfeer is ongedwongen en we hebben veel vrijheid. We richten ons momenteel erg op innovaties met betrekking tot vergroening van de binnenvaart (hybride en elektrisch varen): lees hier meer over deze ontwikkeling. Wat ons betreft een prioriteit om niet de boot te missen!”

Idyllisch
“Mijn vrouw Rijna en ik wonen sinds anderhalf jaar in Waal, idyllisch plekje aan de Lekdijk. Wij hebben 2 dochters van 23 en 25 jaar oud, de jongste woont nog bij ons thuis. In mijn vrije tijd hou ik van hardlopen, tuinieren en wintersport. In de zomer gaan we graag op strandvakantie!”

linkedin-1200x628. zonder template
Overzicht

Laatste nieuws

Contactgegevens

Naar contactpagina
Sluiten