Met powermanagement klaar voor de toekomst

07-09-2021

Bij SEKO zijn we constant in ontwikkeling. Zo ook op het gebied van powermanangement. Met meer dan tien jaar ervaring in deze techniek zien we steeds meer mogelijkheden. Daarbij zijn de voordelen eindeloos: heel het schip aansturen vanaf een tablet, minder uitstoot en inzicht in storingen en onderhoud. Onze servicemanager Daniël den Braven legt in onderstaande ‘vraag en antwoord’ uit wat powermanagement is en welke voordelen het voor jou heeft.

Wat houdt powermanagement in?
“Powermanagement is een systeem wat actief zorgt dat er voldoende vermogen beschikbaar is op elk moment, op een zo efficiënt mogelijke manier. Dat wil zeggen dat er niet te veel brandstof verbruikt wordt, met een op dat moment geschikte energiebron.”

Waarom is deze techniek innovatief?
“We kunnen het systeem zelf beïnvloeden en zijn niet afhankelijk van aangeleverde regelaars met bijbehorende beperkingen. Het is bovendien mogelijk ook andere vormen van energie te gebruiken. Denk aan accu’s, eventueel in combinatie met een andere energiebron voor peakshaving – aftoppen – of ter vervanging van een dieselgenerator.”

Wat zijn de voordelen?
“Het grootste voordeel is minder brandstofverbruik en dus ook minder uitstoot. Het resulteert ook in minder draaiuren, wat minder onderhoudskosten betekent. Dat zien wij natuurlijk graag in het kader van duurzaamheid!”

Hoe maakt SEKO gebruik van deze techniek?
“We gebruiken hiervoor bijvoorbeeld standaard generator regelaars, al dan niet met geïntegreerd Power Management Systeem (PMS). Die koppelen we aan één of meerdere Programmable Logic Controllers (PLC’s), om ze uit te breiden en onze eigen visie hierop los te laten in samenspraak met onze klanten. Uiteraard wordt het geheel getoetst door de keurende instanties.”

Wat is de toegevoegde waarde van powermanagement voor SEKO?
“Voor ons is het een manier om onze klanten specifiek te onderscheiden. We laten ze met behulp van dit systeem ook meedenken: wat willen ze en op welke manier? Wij kunnen adviseren, meedenken en tot een passende oplossing komen.”

Wat is het toekomstperspectief van powermanagement?
“In een wereld waar elektrisch varen steeds meer naar voren komt, en uitstoot aan banden gelegd wordt, worden andere energiebronnen gebruikt. Vaak zijn dit accu’s en daarom is het des te belangrijk dat deze op de juiste manier bijgehouden worden. Daardoor raken ze niet leeg en worden op een zo gunstig mogelijke manier geladen. Powermanagement hét systeem om dat in goede banen te leiden!

Wil jij meer weten over powermanagement? Neem dan contact met ons op.

2210950 SEKO Scheepselektrotechniek B.V. Content 07-09 - zonder template
Overzicht

Laatste nieuws

Contactgegevens

Naar contactpagina
Sluiten